Menüü

Retseptid

Huviringis tutvustame lastele Suurbritannia kultuuri, mille lahutamatuks osaks on ka köögis valmiv. Korra kuus maitseme lastega toite, mida armastatakse ja süüakse Ühendkuningriikides. Iga toidu kohta õpime, miks just selline toit on Suurbritannias populaarseks saanud ning kuidas täpsemini on ta seotud kultuuriga. Laste tungival nõudmisel ning soovil toite kodus isegi valmistada, on allpool kirjas meie kasutatud retseptid. Head isu!

Oktoober

Monster juice

Vaja läheb: 1.5 l piima, 200g valget šokolaadi, noaotsatäis rohelist toiduvärvi, vahukomme.

Tee nii: murra šokolaad pisikesteks tükkideks ning pane koos piimaga keskmisele kuumusele. Vaata, et segu keema ei läheks! Sega jooki kuni šokolaad on piima sisse ära sulanud. Võta pott tulelt ning lisa segades toiduvärv. Vala jook tassidesse ning kaunista vahukommidega.

 

Mummy fingers

Vaja läheb: peenikesi viinereid (näiteks lasteviinerid), lavašši, hambaorke, soovi korral ketšupit.

Tee nii: Pane ahi sooja 220 kraadi peale. Lõika lavaššist umbes 2cm laiused ribad. Võta viinerid ning keera lavašširiba ümber poole viineri. Kinnita hambatikuga. Küpseta viinereid kuskil 10 minutit, kuni lavašš hakkab pruunikamaks minema. Enne serveerimist eemalda hambatikud (keerates tulevad kõige paremini välja) ning soovi korral lisa "verd" ehk ketšupit "küünte" juurde.

 

November

Scottish shortbread

Vaja läheb: 200g nisujahu, 50g tuhksuhkrut, 125g soolata võid, 1 tl vanillisuhkrut, 1 sidruni koor.

Tee nii: Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Sega omavahel kokku kõik kuivained ja sidruni koor. Viimasena hõõru segule juurde toasoe või. Kõige parem on tainas kokku mätsida oma kätega. Tegu on üsna mureda tainaga, seega niikui see on kokku segatud, aseta tainas ahjuplaadile. Plaadil suru ta 1cm paksuseks. Küpseta ahjus 20 minutit.

Idee pärit siit.

 

Detsember

Welsh Cakes

Vaja läheb: 220g nisujahu, 1tl küpsetuspulbrit, 110g võid, 1 muna, peotäis rosinaid, 85g tuhksuhkrut.

Tee nii: Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Hõõru segule juurde toasoe või. Lisa suhkur, rosinad ja muna, sega tainas ühtlaseks. Pane pann tulele. Vormi tainast pisikesed peopesa suurused ja umbes 0.5 cm paksused koogikesed (nagu pildil) ning prae need õli või või abiga samamoodi nagu pannkooke. Serveerimisel võid lisada ka tuhksuhkrut. 

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Unustasin parooli |  Unustasin kasutajanime

×